suport
     
stil de viata

cum ce cand

sistem SFI

programe ClickTo

suport

guestbook

 
1. Ce este si cum functioneaza sistemul SFI? Cine este in spatele acestei afaceri?
Formata in noiembrie 1998, SFI este o divizie a companiei americane Carson Services, Inc. Aceasta din urma isi desfasoara activitatea in domeniul intreprinzatorilor particulari inca din anul 1985. Numele SFI a fost dat ca prescurtare de la Six Figure Income, facand referinta la venituri de sase cifre, in dolari, obtinute in cursul unui an. Activitatea de baza a SFI este promovarea produselor si serviciilor sale, oferite in cadrul unui sistem bine elaborat de internet selling/marketing. Membrii sistemului SFI sunt recompensati proportional cu volumul vanzarilor de produse/servicii si cu numarul si activitatea noilor membri recrutati.

2. Cum ma inscriu in SFI? Care sunt obligatiile pe care le am dupa ce ma inscriu?
Inscrierea in sistemul SFI este gratuita si se face prin simpla completare a unui formular. Daca nu esti deja membru, te poti inscrie acum. Prin aceasta devii membru afiliat si beneficiezi de suport gratuit in dezvoltarea afacerii. Ai o singura obligatie: sa fii corect in promovarea sistemului, fiind excluse tehnicile agresive, gen SPAM (trimiterea de emailuri nesolicitate unor necunoscuti, etc.). In afara de castigurile obtinute sub forma de comisioane si bonusuri, vei avea ocazia sa te perfectionezi in: crearea, promovarea si intretinerea unui web site, promovarea unor produse sau servicii pe internet, dezvoltarea si managementul unei echipei, etc.
FAQ
3. M-am inscris in sistemul SFI, dar nu stiu care este ID-ul meu. Cum pot sa-l aflu?
Imediat dupa inscriere trebuie sa primesti un email continand datele tale, printre care si ID-ul de afiliat. Daca nu ai primit emailul sau l-ai sters si nu ti-ai notat ID-ul, poti primi inca o data informatiile respective introducand adresa de email folosita la inscriere in pagina urmatoare: get account info.
4. M-am inscris, dar nu stiu parola de acces la serviciile oferite. Cum pot s-o aflu?
Parola de acces este cea aleasa de tine la inregistrare. Daca ai uitat-o, poti s-o afli procedand ca in cazul de mai sus: in formularul din pagina get account info introduci adresa de email pe care ai dat-o la inregistrare, apesi butonul "Send" si in scurt timp vei primi datele despre contul tau de membru afiliat SFI.
5. M-am inscris, dar am uitat adresa de email folosita la inregistrare. Pot s-o aflu?
Daca stii ID-ul si parola de acces este simplu: urmezi pasii descrisi in raspunsul de la intrebarea urmatoare. Daca nu stii ID-ul si parola, intra in pagina SFI support si foloseste formularul de la categoria "Other" pentru a trimite o cerere in care rogi sa ti se spuna sau schimbe adresa de email.
6. Vreau sa folosesc alta adresa de email decat cea data la inscriere. Este posibil?
Sigur ca da, atat timp cat este o adresa de email normala (sa nu fie autoresponder, de exemplu). Intra in pagina de administrare si in prima sectiune, numita "Account Information", intri la "Change account info"; acolo vei vedea datele personale, printre care si adresa de email cu care esti inregistrat in sistem.
Atentie: se pare ca serverul de email de la zwallet.com are probleme; in majoritatea cazurilor (~90%, in perioada august-noiembrie 2001) mailurile trimise la xyz@zwallet.com s-au intors cu mesaj de eroare.
7. Primesc foarte multe mesaje in casuta postala. Se poate sa primesc mai putine?
Da, exista posibilitatea de a dezactiva primirea mesajelor de notificare. Pentru a face acest lucru intra in Admin. In partea de jos a paginii, in sectiunea "Other", exista un link care indica starea curenta si care se foloseste pentru a comuta (On/Off) primirea mesajelor de notificare.
8. Vreau sa ies din acest sistem. Ce trebuie sa fac pentru a sterge complet contul?
Daca te deranjeaza numarul mare de emailuri de notificare primite, poti sa dezactivezi primirea lor fara a iesi din sistem. Daca intr-adevar vrei sa iesi, trebuie sa stii ca este necesar sa treaca minim 6 luni pana cand poti sa te reinscrii.
9. Am inteles ca exista o pagina de administrare a contului. Cum pot s-o folosesc?
Introdu-ti ID-ul si parola in pagina Admin. Dupa autentificare vei putea administra complet contul de afiliat, incluzand urmatoarele activitati: verificarea si modificare datele personale (adresa, parola, etc.), consultarea situatiei in care se afla echipa din care faci parte sau echipa pornita de tine (daca esti PTL), activarea si consultarea Gateway-urilor, consultarea comisioanelor pe ultimele luni, activarea/dezactivarea mesajelor de notificare.
Vreau sa-mi fac un web site personal. Care sunt pasii necesari pentru aceasta?
Primul pas, optional, este inregistrarea unui nume de domeniu. Exista foarte multe oferte de inregistrare, majoritatea acceptand plata cu carti de credit. Pentru inregistrarea unui .ro te poti adresa aproape oricarui ISP din Romania. Insa retine ca acest pas este optional. Al doilea pas este gasirea unei oferte de gazduire a site-ului. Daca vrei sa folosesti un server romanesc, cea mai populara oferta de free web hosting (gazduire gratuita a site-ului) este cea de la Home.ro. Personal folosesc si sunt multumit de serviciile de gazduire gratuita oferite de 00Server (www.00server.com). Oferta de la 00Server mi se pare mai buna pentru ca este foarte flexibila la alegerea numelui site-ului si permite transferul unui nume de domeniu deja inregistrat. Mai concret, ai doua optiuni: iti alegi o adresa de site din combinatiile oferite de ei sau iti inregistrezi, contra cost, un nume de domeniu, pe care apoi il gazduiesti la 00Server. Alte adrese: www.freeservers.com, www.angelfire.com sau www.geocities.com. Al treilea pas este construirea site-ului, intretinerea si promovarea lui.
Care sunt "uneltele" care ma ajuta in dezvoltarea site-ului personal? Exemple?
Poti utiliza optiunile de "site building" (serviciile de hosting de la FreeServers, Geocities, etc. includ asa ceva), sau poti sa-ti contruiesti paginile de la zero. A doua metoda este recomandata daca vrei sa ai control total asupra continutului paginilor. Pentru editarea paginilor exista zeci de programe, de la complexe (gen Macromedia HomeSite) la super mici si simple (gen EditPlus).

Pentru informatii cu caracter general despre construirea/dezvoltarea unui web site si promovarea unei afaceri pe internet, citeste materialele de la AcademiaInternet si de la OneBiz Ro.

Pentru o enumerare a "uneltelor" pe care le-am folosit in dezvoltarea si promovarea acestui site, citeste jurnalul activitatii mele in primele doua luni dupa ce m-am inscris in sistemul SFI.

Pentru o promovare mai eficienta a site-ului personal, iti recomand urmatoarele:
- citeste un ghid detaliat, in limba romana, despre construirea si promovarea site-ului tau
- optional, adauga contor + statistici, URL forwarder, feedback form, etc.
- verifica-ti site-ul (corectitudinea link-urilor si a tag-urilor, timpii de incarcare, etc.)
- foloseste un submit tool simplu, pentru a-ti insera site-ul in cateva motoare de cautare
- inscrie-te intr-un sistem de reclama in lant, care poate aduce foarte multi vizitatori
Activitatea personala in primele doua luni dupa inscriere
In cursul lunii august 2001 am inceput sa caut mai insistent o posibilitate de a lucra acasa. Ma asteptam sa gasesc ceva de genul programare in C/C++, realizare de mici web site-uri sau orice alt fel de activitate in care sa-mi pot folosi cunostintele de IT. Dupa cum poate ai observat, ofertele de afaceri in sistem de afiliere abunda pe internet, asa ca am dat si eu peste unele. Mai mult din curiozitate am citit detaliat despre ce este vorba si m-am inscris la cateva. Astfel am devenit membru SFI si in scurt timp am renuntat la celelalte sisteme, vazand ca oferta SFI era mult mai serioasa.

In primele zile dupa inscriere am citit multe din materialele de prezentare a sistemului. La inceput din curiozitate, apoi din dorinta de a intelege exact cum functioneaza. Am citit si recitit articolele de la http://www.sfimg.com, dorind sa inteleg cu ce anume ar fi mai eficient sa incep activitatea. Daca si tie ti se pare inca neclara functionarea sistemului, iti recomand sa recitesti, dupa cateva zile de pauza, macar materialele de pe acest site. Pentru mine au fost multe lucruri noi si nu am prins, la prima citire, decat imaginea de ansamblu. Iata pe scurt cum au decurs lucrurile:

- in 16 august 2001 m-am inscris in sistemul SFI; imediat dupa inscriere am primit in email ID-ul de afiliat: 2965021
- timp de cateva zile (4-5) am citit tot ce am gasit despre SFI; fiind multumit de perspective, am continuat sa studiez
- am parcurs cursul introductiv http://www.sfimg.com/SmartStart; imediat mi-au fost asignate Gateway-urile
- in 20 august l-am rugat pe un prieten sa se inscrie, folosind referral link-ul meu, adica URL-ul Gateway-ului FREE
- pentru web hosting mi-am facut un cont gratuit la FreeServers; am prezentat sumar sistemul, in pagina de intrare
- am inregistrat site-ul proaspat creat in cele mai populare topuri din Romania: Top100, GoldenTop100 si Hot100
- am inscris site-ul si in trafic.ro si statistici.ro, acestea oferind servicii gratuite pentru a contoriza vizitatorii
- prin inscrierea la serviciile de mai sus am aparut in paginile "nou veniti"; curand site-ul a fost vizitat de primii "straini"
- ca bilant provizoriu, in primele doua saptamani, adica pana in 3 septembrie, aveam deja 8 membri inscrisi in sistem

Dupa doua saptamani de la inscriere m-am gandit sa ma ocup mai serios de afacere. Aflasem deja de pe internet crampeie de informatie despre aceasta lume noua (pentru mine): internet marketing. Cat citisem era suficient ca sa-mi starneasca dorinta de a-mi incerca puterile in acest domeniu. Asa ca am cautat si studiat materiale despre aceasta tema. In limba romana exista o frumoasa prezentare facuta la AcademiaInternet. In perioada imediat urmatoare am inceput promovarea site-ului. Iata un sumar:

- am inscris site-ul la doua servicii de "banner exchange": GrafStat si GoldenBanners; primul ofera inclusiv statistici
- folosind un banner simplu, realizat cu Paint, din reteaua de banner exchange au inceput sa vina cam 10 vizitatori pe zi
- creditele de afisare a banerelor, obtinute la inscriere, s-au terminat, asa ca trebuia completata reclama cu noi metode
- am configurat la http://clix.to/future un URL redirector, oferit de Free Website Tools and Services
- am explorat oferta bogata de la adresa de mai sus: contor si statistici pentru site, inscriere in motoare de cautare, etc.
- incepand cu 04 feb, am inceput sa dau anunturi la ziarele locale (gratuit sau cu 15-25 mii de lei pentru un anunt)
CAM ASTA E!
VA-M FURNIZAT AICI CAM TOATE INFORMATIILE DE CARE AVETI NEVOIE.
Daca intampinati dificultati (inerente la debut) sau aveti orice alte intrebari sau comentarii - va stau la dispozitie oricand: fie prin e-mail (thelifestyle@alibaba.com), fie daca lasati mesaj in guestbook.
guestbook